İletişim Formu

Tüm Sorularınız için bize ulaşın.*

KATEGORİLER
Ser-Mak Testere

Bant Gerginliği ve Kesme Performansı

Testere bıçağı gerilimi, şerit testere bıçağının şerit testerede ne kadar sıkı olduğunu açıklamak için kullanılan teknik bir terimdir ve İnç Kare Pound (PSI) olarak ifade edilir.

Uygulanan gerilim miktarı, bıçak kalınlığına ve genişliğine ve tekerlek çapına bağlı olacaktır.

Doğru bıçak gerginliğini ayarlamak için, bir gitar telinden farklı olarak, mastar kullanımından bıçak koparmaya kadar çeşitli yöntemler kullanılır.

Şerit testere üzerindeki bir gösterge ile gerginlik ayarlanabilir. Testere bıçağının genişliğine göre gereken gerilim miktarını gösterecektir. Bir gerginlik ölçer kullanmak, en doğru bıçak gerginliğini sağlayacaktır.

Gerilim Performansı Etkiler
Bıçak gerdirmenin amacı, bıçağın dengesiz kuvvet dağılımını ortadan kaldırmaktır. Testere bıçağının uzun ömürlü olması için uygun gerginlik hayati önem taşır ve düz/doğru kesimleri garanti eder.

Yeterli bıçak gerilimi, aynı zamanda testere bıçağını yolda tutarken, baskı altında sallanma eğilimini azaltır.

Yetersiz gerilim uygulandığında, testere bıçağı kesim sırasında bükülecek bu durum hatalı ve eğri kesimlere neden olacaktır. Bu da, aynı zamanda, daha sonra pürüzlü yüzey kesme sonuçları üretecek olan minimum testere titreşimine neden olacaktır.

Yetersiz testere bıçağı gerilimi de testere bıçağını tekerlekten iterek çırpınmaya neden olur. Aşırı gerdirme, erken bıçak çatlaklarına veya kırılmaya neden olur. Her iki durumda da bıçak ömrü, lastikler ve yataklarla birlikte kısalır.

Unutmayın, Ser-Mak Testere kurulduğu 2009 yılından bu yana metal kesim ve işleme uygulamalarında sektöre yenilikçi, tecrübeli ve güçlü bakışıyla yön verir; daima Dünyanın en iyi markalarını beğeninize sunar.

Haberler / Blog

SER-MAK TESTERE SANAYİİ

TÜM SORULARINIZ İÇİN BİZE ULAŞIN

+90 (216) 365 93 93